Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(2)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Wypożyczalnia Sadlinki
(3)
Autor
Baranowska Marzena
(1)
Hamelman Jeffrey (1951- )
(1)
Kaneko Chiho
(1)
Kowalczyk Jakub
(1)
Kędzierski Michał
(1)
Michalska-Szwagierczak Aleksandra (1964- )
(1)
Sarna Katarzyna
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Odbiorca
Rodzice
(1)
Temat
Chleb
(1)
Dzieci
(1)
Pieczywo
(1)
Piekarstwo
(1)
Wychowanie w rodzinie
(1)
Gatunek
Antologie
(1)
Bajka i baśń ludowa polska
(1)
Bajka i baśń polska
(1)
Książka kucharska
(1)
Opowiadanie dziecięce polskie
(1)
Poradnik
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
Psychologia
(1)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 37 (1 egz.)
Książka
W koszyku
"Baśnie polskie" to zbiór pięknych opowieści zebranych w wyjątkowym tomie. Znajdziemy tutaj opowieści między innymi: Jana Kasprowicza, Janusza Korczaka, Ewy Szelburg-Zarembiny , Kornela Makuszyńskiego, Bolesława Prusa, Henryka Sienkiewicza i wielu innych autorów. Baśnie zostały opatrzone pięknymi i oryginalnymi ilustracjami autorstwa Aleksandry Michalskiej-Szwagierczak. Dodatkowym atutem książki są zamieszczone w przypisach wyjaśnienia wyrazów trudniejszych, archaicznych, gwarowych, z którymi młody czytelnik może mieć jeszcze trudności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. p. II (1 egz.)
Książka
W koszyku
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Sadlinki
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej